assalamualaikum...
Meh saya kongsi resipi kerutuk!!!
Kesedapan sesuatu makanan tu bergantung pada rempahnya...Rempah Kerutuk jenama #rempahselising memang dijam...in terbaik..dihasilkan dari bahan mentah kelas 1 dan dihasilkan dengan teknik rahsia tersendiri dari pengasas Rempah Selising...beza memang berbeza...cuba dulu, dan rasai keenakkan masakan kerutuk menggunakan jenama rempahselising!!
Meh saya kongsi resipi kerutuk!!!
Kesedapan sesuatu makanan tu bergantung pada rempahnya...Rempah Kerutuk jenama #rempahselising memang dijam...in terbaik..dihasilkan dari bahan mentah kelas 1 dan dihasilkan dengan teknik rahsia tersendiri dari pengasas Rempah Selising...beza memang berbeza...cuba dulu, dan rasai keenakkan masakan kerutuk menggunakan jenama rempahselising!!
Cara memasak #kerutuk menggunakan Rempah Kerutuk jenama Rempah Selising
Untuk setengah ekor ayam (60g) rempah:
1) Tumis 5-6 ulas bawang merah kecil dan 3 ulas bawang putih dan sehingga garing.
2) Campurkan rempah kerutuk yang dikisar dengan sedikit air,5 ulas bawang merah, 3 ulas bawang putih dan tumis bersama bawang yang telah garing.
3) Masukkan daging/ayam dan teruskan menumis sehingga 'naik/pecah minyak' dan 'kering air' ayam /daging dan masukkan sedikit air asam jawa, garam dan gula melaka secukup rasa. **utk ayam, setelah 'kering air', keluarkan ayam utk elakkan ayam hancur. Masukkan kembali ayam setelah selesai langkah no 4.
GUNAKAN API KECIL.
4) Masukkan secawan air dan secawan santan dan gaul rata. Kacau sehingga menggelegak. (kecilkan api).
TAK KIRA APA JUA CARA MASAK ANDA, HASIL KERUTUK ANDA PASTI MEMANG SEDAP DENGAN MENGGUNAKAN REMPAH KERUTUK KELUARAN KAMI. ORIGINAL RESIPI REMPAH SELISING!!
Arwa Dina binti Ghazali
Pengusaha Rempah Selising
0129146897
#resipikerutuk
#kerutuk
#rempahselising
#peskuzi
**gambar masakan kerutuk sumber internet
Untuk setengah ekor ayam (60g) rempah:
1) Tumis 5-6 ulas bawang merah kecil dan 3 ulas bawang putih dan sehingga garing.
2) Campurkan rempah kerutuk yang dikisar dengan sedikit air,5 ulas bawang merah, 3 ulas bawang putih dan tumis bersama bawang yang telah garing.
3) Masukkan daging/ayam dan teruskan menumis sehingga 'naik/pecah minyak' dan 'kering air' ayam /daging dan masukkan sedikit air asam jawa, garam dan gula melaka secukup rasa. **utk ayam, setelah 'kering air', keluarkan ayam utk elakkan ayam hancur. Masukkan kembali ayam setelah selesai langkah no 4.
GUNAKAN API KECIL.
4) Masukkan secawan air dan secawan santan dan gaul rata. Kacau sehingga menggelegak. (kecilkan api).
TAK KIRA APA JUA CARA MASAK ANDA, HASIL KERUTUK ANDA PASTI MEMANG SEDAP DENGAN MENGGUNAKAN REMPAH KERUTUK KELUARAN KAMI. ORIGINAL RESIPI REMPAH SELISING!!
Arwa Dina binti Ghazali
Pengusaha Rempah Selising
0129146897
#resipikerutuk
#kerutuk
#rempahselising
#peskuzi
**gambar masakan kerutuk sumber internet
No comments:
Post a Comment